Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017

Συνάντηση του κ. Στ. Αποστολάκη με μαθητές της Α' τάξης

Η Α΄τάξη συναντήθηκε και συνομίλησε με τον Δάσκαλο-Λαογράφο-Συγγραφέα κο Σταμάτη Αποστολάκη στα πλαίσια του μαθήματος Ν. Γλώσσας-Λογοτεχνίας, ενότητα 1 & 2 "Σχολική Ζωή" την Τρίτη 24.10.2017.
Στα Χανιώτικα Νέα της Παρασκευής 03/11/2017 δημοσιεύτηκε από τον κο Σταμάτη Αποστολάκη στη μόνιμη στήλη του η εντύπωσή του από την επίσκεψη του στο 5ο Γυμνάσιο.
Πνευματικά και καλλιτεχνικά γεγονότα του τόπου μας
(Χανιώτικα Νέα 3 Νοεμβρίου 2017)
Γράφει ο Σταμάτης Αποστολάκης
«…Εντυπώσεις μας από τους μαθητές του 5ου Γυμν. Χανίων:
Κλήθηκα προχθές (24/10), να αναφερθώ στις σχολικές μου αναμνήσεις (Δημ. Σχολείο Καμπανού – Σελίνου, 1938-1945) στους μαθητές της Α’ τάξης του Γυμνασίου. Τους διηγήθηκα ό,τι έζησα: μεθόδους διδασκαλίας, αμοιβές, ποινές, παιχνίδια στην αυλή και ό,τι άλλο της καθημερινής μας σχολικής ζωής.
Η χρονική ευκαιρία να ξαναζήσω την κήρυξη του πολέμου του ’40, την επιστράτευση και την συγκινητική αναχώρηση των ανδρών του χωριού μας για την Αλβανία (ο Καμπανός, τότε, είχε 640 κατοίκους) κατασυγκίνησεν επίσης τους νεαρούς ακροατές μας.
Τονίζομε με πολλή χαρά την πειθαρχημένη και ευγενέστατη συμπεριφορά των ακροατών, μαθητών Α’ τάξης του 5ου Γυμνασίου, το ενδιαφέρον τους ν’ ακούσουν, να ρωτήσουν, να πληροφορηθούν!
– Εύχομαι στο ευγενικό μου προχθεσινό ακροατήριο: Καλή πρόοδο, υγεία και επιτυχίες στις παραπέρα σπουδές του, και στην Δ/νση και το Διδ. Προσωπικό, του γειτονικού μου 5ου Γυμνασίου Χανίων, θερμότατα συγχαρητήρια! Πάντα άξιοι!...»