Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018

Πρόγραμμα e-Twinning

La jeunesse c’est le printemps de la vie (Η νεότητα είναι η άνοιξη της ζωής)
 Μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης του 5ου Γυμνασίου Χανίων, που διδάσκονται τη γαλλική γλώσσα, γνωρίστηκαν και συνεργάστηκαν με μαθητές του Γυμνασίου Istituto Comprensivo 3° - Gadda από τη Νάπολη της Ιταλίας που διδάσκονται επίσης τη γαλλική γλώσσα, μέσω του προγράμματος eTwinning.
Οι μαθητές δούλεψαν σε μικτές ομάδες. Η συνεργασία ήταν άψογη.
Γνωρίστηκαν μεταξύ τους, μίλησαν για τα ενδιαφέροντά τους, για θέματα πολιτιστικά όπως το πώς εορτάζονται οι Απόκριες και παραδοσιακά πιάτα, το Πάσχα, μνημεία και ιστορικοί τόποι, εθνικά πάρκα.
Αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος. Μίλησαν για το τι έκαναν στις καλοκαιρινές διακοπές τους. Δημιούργησαν quiz γνώσεων, έμαθαν και διασκέδασαν. Δημιούργησαν βίντεο quiz.
Αποτέλεσμα ήταν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, γνώρισαν καινούργιους φίλους, βελτίωσαν τις γνώσεις τους στη γαλλική γλώσσα και συμμετείχαν τον Μάιο 2018 στις εξετάσεις του Κρατικού Πτυχίου Γλωσσομάθειας επίπεδο Α2.
 Δείτε ΕΔΩ  την παρουσίαση
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Παπαχιλλέα Αχιλλεία ΠΕ05 ΓαλλικήςQuiz des élèves grecs sur les monuments de la Canée
Στο πλαίσιο του προγράμματος eTwinning του σχολείου μας με το Istituto Comprensivo 3°-Gadda di Quarto - Napoli (Γυμνάσιο Νάπολης Ιταλίας), οι μαθητές των Γαλλικών της Β' Τάξης δημιούργησαν το συγκεκριμένο βίντεο-κουίζ με θέμα: "Τα μνημεία του Νομού Χανίων" και περιμένουν τις απαντήσεις από τους Ιταλούς συμμαθητές τους.
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Παπαχιλλέα Αχιλλεία ΠΕ05 Γαλλικής
Για να δείτε το βίντεο κάντε κλικ ΕΔΩ